Log-in

Flexony Beheer

Beheer binnen Flexony omvat de volgende onderdelen:

• beheer van de inhoud van Flexony websites
  • bouw en technisch beheer van de met behulp van Flexony gerealiseerde websites
  • beheer van de Flexony websites
  • technisch beheer van Flexony software en databases

Beheer van de inhoud van een Flexony website
De ultieme reden van het bestaan van Flexony. Zonder specialistische kennis plaatsen en onderhouden van de structuur en inhoud van een website. Teksten, afbeeldingen, downloadable bestanden, uiterlijke kenmerken en navigatiestructuren van de website beheren via een webbrowser, op ieder moment en waar dan ook. Het inhoudelijk beheer van de web kan worden gedeeld met een aantal personen: de medewerkers en redacteuren.

Bouw  van Flexony websites
Het bouwen van de website aan de hand van een grafisch en technisch ontwerp vereist enige technische kennis van HTML, CSS stylesheets, XHTML, Javascript en grafische hulpmiddelen. Flexony maakt gebruik van HTML sjablonen die het basisontwerp van de website realiseren. Voor heel specifieke wensen en toepassingen kan het nodig zijn om aanvullingen op het standaard Flexony systeem te maken en te beheren.

Beheer van Flexony websites
Iedere Flexony website wordt gegenereerd met behulp van het Flexony beheersysteem. Een aantal kenmerken van de gewenste website worden hier vastgelegd, zoals type website, naam, fmetatags, fysieke locatie, aanvullende modules, een basis beheeraccount, statistiek en logkenmerken, etc. Vervolgens wordt de nieuwe website gegenereerd door Flexony met een standaard sjabloon en standaard CSS instellingen. Ook eventuele aanpassingen worden via het Flexony beheersysteem uitgevoerd.

Technisch beheer van Flexony
Flexony is een softwaresysteem dat op een Windows 2003 Server draait en gebruik maakt van MS SQL Server. De technische inrichting van de server, installatie en onderhoud van de Flexony software en de Flexony databases behoren tot de belangrijkste taken van het technisch beheer van Flexony.

Laatst gewijzigd: 14-07-2009

© flexony 2024